Nyt on taas saatu nauttia pääsiäisestä kaikkine noitineen ja kirkollisine menoineen. Pääsiäistä vietetään Jeesuksen ristiinnaulitisimen ja ylösnousemuksen muistoksi, mutta tästä eteenpäin sitä voidaan viettää myös tämän blogin syntymisen vuosipäivän kunniaksi. 

Kävi nimittäin niin, että kiirastorstaina noin kello 18:12 astelin paikallisen Prisman käytäviä keräten ostoskärryyn syötävää pääsäisen varalle. Ajattelin, että josko vaikka laittaisi jotain perinteistä pääsiäisruokaa esim. lammasta tms. Niin ja pitäähän sitä pääsiäisenä niitä suklaamuniakin.. Ajattelin myös tekaista vaimolle synttärikakun, sellaisen perinteisen mansikkakakun. 

En tehny lammasta pääsiäisruoaksi, en ostanu suklaaruohomunia, enkä leiponu mansikkakkua. Kaupassa kierrellessäni alkoi niin sanottu ärsytyskäyrä nousta ja taisipa siinä viaton kassamyyjäkin saada hyvän pääsiäisentoivotukset samalla. Oli nimittäin tullut kauppiaalle yllätyksenä, että näin pääsiäisen aikaan saattaa mennä normaalia enemmän sulkaamunia kaupaksi, niin ja lammasta. Mansikatki oli loppu, mutta se on nyt jotenki selitettävissä, kuka nyt pakastemansikoita pääsiäisenä tarvis? 

Joo, kyllä ymmärrän sen kauppiaan tuskan, jos sattuu jotain vähä ylijäämään. Kuitenkin muutama ylijäämäinen sulkaamunalava tuntuu jokseenkin pieneltä harmilta verrattuna siihen pettymyksen määrään, joka minulle kyseisen ketjun omistajalle aiheutui. Turha tulla sanomaan, että olisit aikaisemmin käynyt kaupassa. Vaikka menisin kiirastorstaina kauppaa kello 20:58, siellä PITÄÄ olla sulkaamunia ja lampaanlihaa tarjolla.Ja mansikoita. Mielestäni kyseinen elintarvikekauppias oli epäonnistunut.

Eikai joulupukkikaan voi sanoa jouluaattona viimeiseen taloon mennessä, että hups, loppulahjat kesken ku en arvannut että niitä näin jouluaattona menis niin paljon? Muistaako joku, että kaupasta olisi loppunut olut kesken esimerkiksi juhannuksen alla. Empä usko, vaikka toivoisin niin tapahtuneen vaikka joka vuosi. Mutta johan muutama lapsi ilman suklaamunia yhen pääsiäisen pärjää, kuhan kaikille aikuisille riittää vettä väkevämpää että jaksaa näiden pyhien yli. Ja jos sattuu että alkomaholi loppuis kaupasta juhannuksena niin varmaan hättyyteltäis kansanedustajat lomilta töihin säätämään jotain lakia, jotta jatkossa taattais alkoholin riittäminen ruokakaupoissa juhannuksenakin. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää. 

Onneksi oli suklaamunia kotona kaapissa, että sai pidettyä omat lapset tyytyväisenä ja mansikoitakin löyty pikkumarketista. Mutta olisihan se ollu mukava viedä niitä sulkaamunia tuliaiseksi muiden lapsille. Noh, ompahan ainakin ne maniskat siellä muiden lasten kotona pakkasessa ku sinnehän ne sitten unohtui säilöön. Eli ostin mansikat kylään mennessä ja kylmään piti ne saada. Leivompa sen mansikkakakun vaikka äitienpäiväksi sitte.. Tarvis vaan lähtee jo ostaa ne mansikat.

Toinena pääsiäispäivänä(maanantai) sain kokea taas sen maagisen hetken ku kauppa aukesi muutamaksi tunniksi pitkästä aikaa. Olihan se ollutkin jo yhden päivän kokonaan kiinni. Tiedättehän sen tunteen "mikä noita ihmisiä riivaa ku ollaan niin nälkään kuolemassa heti ku yhden päivän on ruokakauppa kiinni" ja samaan aikaan itse seisot siinä jonossa muiden riivattujen seassa. Mulla kyllä on selitys sille, miksi oli pakko päästä kauppaan toisena pääsiäispäivänä, mutta se onkin jo oma tarinansa.